Logotype för Världsarvsgården Erik-Anders

Konferens och möten


På Hälsingegården Erik-Anders hittar du en konferens- och mötesrum i en unik och inspirerande miljö. Med naturen in på knuten och historiens vingslag i väggarna nyttjar ni hela anläggningen för er konferens.

Konferenslokal


I konferensrummet på logen ryms upp till 30 personer i U-sittning eller skolsittning. Vid biosittning ryms cirka 40 personer.

Konferensrummet är utrustat med wifi, whiteboard, projektor, filmduk, blädderblock, anteckningsblock och pennor.


Vatten och frukt, som i skördetider kommer från gården.


För grupparbeten finns två utrymmen för grupper upp till 8 personer och möjligheter att ha grupper i kaféet som rymmer 30 sittande gäster samt den härliga trädgården.


Mat och fika


I kafeet en trappa ner äter du lunch och fikar. Fina dagar kan du sitta utomhus i den mysiga trädgården.
Till maten använder vi våra egna ekologiska odlingar i kombination med lokala råvaror i säsong, menyn varierar därefter. Du väljer fisk, kött, fågel, vegetarisk eller veganskt, sallad eller soppa och vi kombinerar säsongens tallrik med grönt, potatis, gryn med mera efter odlingssäsong.


Några av våra lokala leverantörer är Skärså rökeri, som i generationer har rökt lax i fiskeläget Skärså utanför Söderhamn, Byamejeriet i Rengsjö som producerar lokala ostar, Skale Skafferi som gör marmelader och odlar kulturspannmål samt Skogslidens lantbruk som odlar KRAVmjöl.


Köttet levereras från gårdar i Hälsingland och Dalarna, kalkonen kommer från gården Lenninge i grannkommunen Bollnäs.

Aktiviteter


För dig som åker på kickoff och vill ha aktiviteter att göra tillsammans, är såklart förstahandsalternativet att boka en visning av världsarvsgården och shopping i gårdsbutiken.


Utöver det finns en uppsjö av möjligheter tillgängliga efter era önskemål. Vi har många samarbetspartners och kan erbjuda:

 • Guidad tur i köksträdgården
 • Vandring med skogsbad
 • Cook-along med utomhusmat
 • Teambilding och ledarskap med häst
 • Trekamp / femkamp med enkla lekar
 • Studiebesök i smedjan
 • Prova på-hantverk; smide, snickra, textil
 • Meditation och tai chi chi gung
 • Yoga
 • Föreläsningar

Konferenspaket


 • Heldagskonferens med frukost på hembakt bröd och lokala råvaror, Lunch i cafét, eftermiddagsfika med kaffe och sötsak. Gårdsvisning

 • Lunch till lunch-konferens med lunch vid ankomst, eftermiddagsfika och middag. Övernattning i  hotellets fem rum, vid behov finns fler rum att tillgå i närområdet. Frukost och fika på förmiddagen. Avslutas med lunch. Gårdsvisning.


 • Tvådagarskonferens med frukost, fika, lunch och eftermiddagsfika båda dagarna. Middag dag 1 med 2 rätter Hälsingemat samt gårdsvisning. Övernattning på gården och vid behov i närliggande boenden.

Personlig service

Vi vill ge er en konferensupplevelse med service utöver det vanliga.
Innan ni kommer vill vi se till att bokningen har gjorts i dialog så kostpreferenser, sittning i lokalen, tider och aktivitetsönskemål blir tillfredsställda. Då ni har hela konferensen och servicepersonalen till förfogande har vi stora möjligheter att hitta flexibla lösningar under konferensdagen.


Öppettider och säsong


När vårsolen har tinat bort snön i trädgården öppnar vi för konferenser och övernattning.
Konferenssäsong: 1 april till 31 Oktober


Tillgänglighet


Det kan vara en utmaning att ta sig fram med rollator eller rullstol över trösklarna och mellan kafeborden, men vi hjälper dig gärna. Logen kan du nå med ramp och vi dukar gärna där för större sällskap med rörelsehinder. Det finns en rwc i bottenplanet, mellan butiken och kafet.


Hållbarhetspolicy


Gården har funnits i 200 år och är en viktig del av den lokala kulturmiljön. Vårt hållbarhetsarbete utgår ifrån en holistisk medvetenhet, där vi vårdar såväl kulturminnen som miljön i och kring gården. Det innebär att vi
-Bygger ett hållbart lokalsamhälle genom samverkan med lokala producenter som arbetar ansvarsfullt och medvetet kring hållbarhet
-Är en arbetsplats för en socialt hållbar miljö, där medarbetare välkomnas utifrån sina individuella förutsättningar där praoelever, studenter som har sitt förstajobb eller personer i omställning får plats tillsammans med rutinerad personal med erfarenhet från huvudstadens lyxigaste restauranger och fjällvärldens cafevärld. Den gemensamma faktorn är att hjärtat finns med. Vi älskar det vi gör och backar inte på kvaliteten.
-Planerar menyer efter säsong, minskat svinn samt minskade transporter
-Huvudsakligen transporterar råvarorna med elbil.
-Städar med material som är vänliga mot naturen och de gamla lokalerna
-Sorterar avfallet för att ge tillbaka så mycket som möjligt till rätt fraktion – returglas, metallinsamling, pappersinsamling, plastinsamling, farligt avfall och såklart, den viktiga komposten som gör att jorden kan få ny näring.