Logotype för Världsarvsgården Erik-Anders
Trädgårdskafé

Trädgårdskafé på Erik-Anders


Solen skiner på innergården, humlorna surrar och vi har bakat goda grefer av det vi hittat i skogen, trädgården och hos de lokala bönderna. I kafeet njuter du av ekologiskt kaffe, hembakat bröd och lättare luncher. Här finns sittplatser både inom- och utomhus. 





Köksträdgården


Köksträdgården bakom ekonomibyggnaden är som ett konsverk med vackra blommor och grönsaker i harmoni. Årets tema 2021 är aprikos och rött.


Svartkål, grönkål, zinnia, solros, linnétagetes, sömntuta, sguash, lejongap, rosenböna, sockerärter, betor, bockhornsklöver och mycket sallad.


Fika med gott samvete

Grön front sköter trädgårdskafeét på gården. Här serveras lättare luncher  baserat på grönsakerna de själva odlar här på Erik-Anders och i Svartvik.


Det vi serverar följer årstidens rytm, där varje årstid erbjuder sina läckerheter. Kakorna byter skepnad efter vad som mognar i trädgården, först är det rabarber och sedan kommer smultron, hallon, blåbär och vinbär. Hemkokt saft efter säsong. Extra goda pannkakor och bullar av mjöl från Söderala.



Vår strävan är att våra odlingar och råvåror är ekologiska och närproducerade - för din och miljöns skull.


Helgtema i Trädgårdskafeet

15-16 maj  Trädgårdsdagar

22-23 maj  Brunch

29-30 maj  Tårtkalas

5-6 juni      Försommargrill

12-13 juni  Brunch

19-20 juni  Primörhelg