Svamphelg

Svamphelg i september


Välkommen till en helg i den härliga hälsingeskogen. Upplev kultur och natur med sköna svamputflykter i lugn och avstressande miljö. Detta kombineras med boende på ett av Unescos världsarv - Hälsingegården Erik-Anders. Plocka svamp i skogen, laga den tillsammans med vår naturguide och njut av den i en härlig miljö!

Tillsammans med en erfaren svampkonsulent går vi ut i hälsingeskogen för att leta efter svamp. Svampen du plockat blir till fina kulinariska minnen att dela med vänner till vardag och fest när höstmörkret faller på. Under helgen kommer du få en inblick i vilka svampar som lämpar sig till vad, hur man tar reda på svamp (rensning, tillagning, förvarning) samt hur man kan använda sig av svamp vid färgning av garn. Kursledare är Erna-Britt Nordström.


Inga förkunskaper krävs. Det räcker att du har med funktionella kläder och stövlar, svampkorg och svampkniv samt lust att utforska allt det goda skogen har att erbjuda.


Kurstillfället är ej fastställt, ca mitten av september.

Vi börjar helgen med kaffe och smörgås klockan 10 på fredagen och då fås en introduktion av kursen. Därefter är det dags att dra på sig stövlarna och gå ut på svampäventyr.


Det här ingår i paketet:

  • Två nätter i delat dubbelrum inkl frukost
  • Fika och lunch 3 dagar (varav lunchpaket till svamputflykten 2 dagar)
  • middag 2 dagar
  • Utflykt med svampkonsulent 2 dagar
  • Guidning av världsarvsgården Erik-Anders


Pris 3000:- per person (del i dubbelrum), för enkelrum tillkommer en kostnad på 500 kr.

Kursen blir av vid minst 5 deltagare. Sista anmälningsdag 5 september.


Anmälan: Intresseanmälan till:

info@erik-anders.se alternativt 072/7287941.


För frågor om svampkursen kontakta Erna-Britt,

ernabritt.nordstrom@gmail.comVälkomna med intresseanmälan!