Upplev

Upplev

Unna dig en trevlig vistelse hos oss och passa på att lära dig något. Upplev en Hälsingegård och dess atmosfär, vandra i vacker natur. Lär dig ett hantverk eller mer om svamp.

 

Under 2017 anordnar vi flera olika kurser och aktiviteter på Världsarvsgården Erik-Anders. Här nedan hittar du flera erbjudanden!

 

Världsarvsjazzen 13-15 juli 2018

Världsarvsjazzen – en jazz- och folkmusikfestival i jazzmusikern och byns lokala stolthet Jan Johanssons anda!

Här finns något för alla livsnjutare och finsmakare; riktigt bra musik, lokalproducerad mat i vacker miljö! Varför inte boka en hotellvistelse hos oss under festivalen?

 

Gammaldags julmarknad

 

Välkommen till en mysig julmarknad med genuint hantverk och massor av gott att äta på plats eller köpa med hem. Här finns mycket som passar både hårda och mjuka paket. I cafeet serveras gott adventsfika och hälsingeostkaka och utomhus värmande mat.

 

Varmt välkommen att fira in julen tillsammans

med oss och våra gästande utställare.

 

2 och 3 december kl 11-17

 

 

Cykel- och vandringspaket

 

Upplev kultur och natur och härlig vandring i lugn och avstressande miljö. Detta kombineras med boende på ett av Unesco´s världsarv – Hälsingegården Erik-Anders.

Svamphelg i september

 

Välkommen till en helg i den härliga hälsinge- skogen. Upplev kultur och natur med sköna svamputflykter i lugn och avstressande miljö.

Detta kombineras med boende på Hälsingegården Erik-Anders. Plocka svamp i skogen, laga den tillsammans med vår naturguide och njut av den i

en härlig miljö!

 

Guidade visningar

 

Under sommarsäsongen den 24 juni - 31 augusti har vi guidade visningar varje dag kl 14. En guidad tur i mangårdsbyggnaden,

tid ca 45 minuter. Kostnad 100 kr per vuxen.

På egen hand

Vill du gå omkring själv så går det givetvis bra.

Kostnad 50 kr per vuxen.

Erik-Anders tar emot förbokade grupper från den 1 april - 31 oktober. Kostnad 5-15 personer 100 kr/st. 16-50 personer 1600 kr/grupp.

Världsarvspaket

 

Upplev Världsarvet Hälsingegårdar och atmosfären på en hälsingegård. Bo och få en guidad tur på ett av Unesco´s världsarv – Hälsingegården Erik-Anders. Hälsingegården Erik-Anders är en av sju hälsingegårdar som skrevs in på Unescos världsarvslista under namnet "Decorated Farmhouses of Hälsingland" år 2012. Världsarvsgården Erik-Anders ligger efter den slingrande byvägen Asta i Söderala socken och har en herrgårdslik arkitektur. Inne i huset ligger rummen i hela två rader och här finns en pampig festsal på övervåningen med imponerande bredd. Gården visar prov på inredningar från flera epoker, från 1850 - 1940. Besökscentrum för Världsarvet Hälsingegårdar samt butik finns på gården.

 

Det här ingår i paketet:

-Rum inklusive frukost

-Guidad visning av Världsarvsgården Erik-Anders

-Världsarvsbroschyrer för de 7 Världsarvsgårdarna.

 

Pris från 700 SEK per person/natt i delat dubbelrum.