Upplev

Upplev

Unna dig en trevlig vistelse hos oss och passa på att lära dig något. Upplev en Hälsingegård och dess atmosfär, vandra i vacker natur. Lär dig ett hantverk eller mer om svamp.

 

Under 2018 anordnar vi flera olika kurser och aktiviteter på Världsarvsgården Erik-Anders. Här nedan hittar du flera erbjudanden!

 

Världsarvsjazzen 13-15 juli 2018

Världsarvsjazzen – en jazz- och folkmusikfestival i jazzmusikern och byns lokala stolthet Jan Johanssons anda!

Här finns något för alla livsnjutare och finsmakare; riktigt bra musik, lokalproducerad mat i vacker miljö!

 

Kurs - Gräskronor

 

Lär dig hur man tillverkar gräskronor, en gammal tradition för att dekorera sitt hem. Passa på att boka boende här på Erik-Anders och få inspiration!

 

 

 

Cykel- och vandringspaket

 

Upplev kultur och natur och härlig vandring i lugn och avstressande miljö. Detta kombineras med boende på ett av Unesco´s världsarv – Hälsingegården Erik-Anders.

Svamphelg i september

 

Välkommen till en helg i den härliga hälsinge- skogen. Upplev kultur och natur med sköna svamputflykter i lugn och avstressande miljö.

Detta kombineras med boende på Hälsingegården Erik-Anders. Plocka svamp i skogen, laga den tillsammans med vår naturguide och njut av den i

en härlig miljö!

 

Guidade visningar

 

23 juni - 12 augusti har vi guidade visningar varje dag kl 14. En guidad tur i mangårdsbyggnaden, tid ca 45 minuter. Kostnad 100 kr per vuxen.

På egen hand

Vill du gå omkring själv så går det givetvis bra.

Kostnad 50 kr per vuxen.

Erik-Anders tar emot förbokade grupper från den 1 april - 31 oktober. Kostnad 5-15 personer 100 kr/st. 16-50 personer 1600 kr/grupp.

Världsarvspaket

 

Upplev Världsarvet Hälsingegårdar och atmosfären på en hälsingegård. Bo och få en guidad tur på ett av Unesco´s världsarv – Hälsingegården Erik-Anders. Hälsingegården Erik-Anders är en av sju hälsingegårdar som skrevs in på Unescos världsarvslista under namnet "Decorated Farmhouses of Hälsingland" år 2012. Världsarvsgården Erik-Anders ligger efter den slingrande byvägen Asta i Söderala socken och har en herrgårdslik arkitektur. Inne i huset ligger rummen i hela två rader och här finns en pampig festsal på övervåningen med imponerande bredd. Gården visar prov på inredningar från flera epoker, från 1850 - 1940. Besökscentrum för Världsarvet Hälsingegårdar samt butik finns på gården.

 

Det här ingår i paketet:

-Rum inklusive frukost

-Guidad visning av Världsarvsgården Erik-Anders

-Världsarvsbroschyrer för de 7 Världsarvsgårdarna.

 

Pris från 700 SEK per person/natt i delat dubbelrum.