Kurs i Påsöm

Kurs i påsöm - Karin Holmberg 13-14 april


Lär dig att brodera påsöm, det frodiga broderiet från Dalarna. Med tjockt ullgarn broderar vi de färgglada blommorna från Flodas folkdräkt: du får du lära dig grundtekniken och de vanligaste mönsterformerna. Passa på att boka boende här på Världsarvsgården Erik-Anders!

Lär dig att brodera påsöm. Du väljer själv om du vill göra provlappar eller små saker som mobilfodral, en väska eller en brosch. Eller varför inte placera broderiet på ett klädesplagg? Rensa gärna skåpen hemma och ta med ullgarn (till exempel Tunagarn 6/2 eller DMC Tapestry Wool), vadmal eller annat ylletyg. Material finns även att köpa på plats för den som vill.


Kursen leds av Karin Holmberg, utbildad vid Handarbetets Vänner, som har gett ut böckerna Karins broderier, Små och stora broderier, Karins syjunta (Natur och kultur) samt Svenska broderier (Bonnier fakta). Hon håller kurser och workshops i många sorters broderi, ofta med en fot i folkkonsten och den andra i sin egen fantasi.


Två dagar lördag och söndag den 13-14 april, kl 9-16

Kursavgift för två dagar 2000 kr. I kursen ingår förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Vi har några dubbelrum med två separata sängar att hyra ut. WC och dusch i varje rum. Kontakta oss för prisuppgift.

Anmäl dig till vår mejl: info@erik-anders.se. Anmälningsavgift 500 kr (delbetalning av kursavgiften) sätts in på Erik-Anders i Söderhamn AB:s bankgiro 550-9609 senast den 31 mars. Glöm inte att ange ditt namn. Slutfaktura skickas ut ca tre veckor före kursen och ska vara betald före kursens start. Kursen anordnas under förutsättning att tillräckligt många anmäler sig. Om kursen ställs in på grund av för få anmälningar återbetalas hela anmälningsavgiften. Vid avbokning betalas kursavgiften tillbaks, men inte anmälningsavgiften.


Kontakta oss på världsarvsgården Erik-Anders, info@erik-anders.se eller
072-728 79 41. Välkommen med din anmälan!